Peňáze čeká pořádná grapplerská výzva. Money popisuje krušné začátky trénování boje na zemi

Co nevidět ho uvidíme v titulové bitvě s šampionem OKTAGONu a komplexním zápasníkem Patrikem Kinclem. Oproti tomu je Matěj Peňáz kovaný postojář. Money promluvil o svých začátcích v MMA. První tréninky grapplingu byly prý krušné.

Matěj Peňáz Foto: OKTAGON MMA

Peňáz: Moje ego dostávalo zabrat

Matěj Peňáz se poměrně nedávno vrátil po zranění do hry a ihned vyhlížel titulovou bitvu. Té se teď dočká během velkolepého turnaje v Edenu, kde ho prověří šampion střední váhy OKTAGONu a zároveň jeden z nejlepších českých zemařů Patrik Kincl.

Money patří nepochybně mezi největší talenty české bojové scény, původně šlo ale o čistého postojáře. Poté se nicméně rozhodl pro komplexnější typ boje, v němž zápasníci využívají kromě úderů a kopů také wrestling, páky, škrcení a další techniky na zemi. Peňáz přiznal, že jeho začátky v grapplingu nebyly jednoduché.

Tipsport

„Na začátku MMA moje ego dostalo docela zabrat. Vždycky jsem si říkal: ‚Jo, toho bych porazil, kdyby to bylo v postoji‘, ale v grapplingu se na žádné kdyby nehraje a ze začátku jsem prohrával se všemi, protože jsem neuměl žádný techniky,“ popsal Money své začátky v dokumentu Deníku Sport Cesta ze dna.

„Ale o to víc mě to asi motivovalo, jak jsem prohrával se všemi, tak jsem si řekl: ‚Takhle to prostě nezůstane‘ a pak jsem viděl ten progres, že za měsíc jsem se zlepšil. Ale na začátku jsem byl hodněkrát naštvanej na tréninku, hodněkrát jsem si řekl, že mi to za to nestojí, že budu raději v tom kickboxu, kde to mám pohodlnější,“ přiznal Money.

„Pamatuju si, že když jsem byl na nějakém své třetím tréninku grapplingu, kdy mě borec utáhl – podle mě třeba tak osmkrát – na páky na nohy, tak pokaždý když to chytl, do deseti vteřin už jsem klepal a to byl hroznej zážitek,“ vzpomínal se smíchem Money.

„Ale o to víc jsem se o to začal zajímat. Vždycky jsem odklepal stejnou páku, takže jsem pak vyzvídal, jak to můžu bránit a co mám dělat,“ dodal.

„Ze začátku jsem to furt bral okrajově, že jsem dělal hlavně standup a k tomu jsem dělal dvakrát týdně wrestling, grappling, ale teď se to přeneslo do takový fáze, že každý den dělám kompletní MMA, prostě dělám všechno každý den a k tomu silovky, takže se to hodně změnilo, hrozně se to rozšířilo ty tréninky,“ prozradil Peňáz.

Matěj Peňáz má v tuhle chvíli v MMA na kontě devět výher, osmi z nich dosáhl v postoji a jedné na body. Jeho bilance čítá pouze jednu prohru, kterou utrpěl právě na submisi v rámci Dana White’s Contender Series, když ho v prvním kole utáhl Sedriques Dumas.

Bilance Patrika Kincla je o něco pestřejší. Kromě výher v postoji a na body, má na kontě i sedm vítězství na submisi. Naposledy se mu na zemi podařilo ukončit těžkého Poláka Piotra Wawrzyniaka, který to šampionovi nedal ani zdaleka zadarmo.

Jakou Money zvolí na šampiona strategii, se dozvíme už 8. června. Pokud se nicméně boj přesune na zem, Peňáz se pravděpodobně minimálně hodně zapotí, jelikož z Kinclova grapplingu má respekt nejeden elitní zápasník.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Attila Végh

Attila Végh: Čekám Karlose, kterého jsem ještě neviděl. Počítám s variantou A i B

Attilu Végha co nevidět čeká odveta s Terminátorem, tentokrát v roli favorita.👊 Jak vidí současnou formu svého soupeře a jaké má predikce?

Conor McGregor a jeho trenér John Kavanagh

Kavanagh popisuje McGregorovu formu. Prozradil, v čem má Conor oproti ostatním navrátilcům výhodu

Už zanedlouho se dočkáme velkolepého návratu Conora McGregora. Jak je na tom v tuhle chvíli irský bouřlivák s formou?💪 To prozradil jeho...

Jake Paul

Jake Paul má pro Diaze a Masvidala nabídku, která se neodmítá. Ve hře jsou miliony dolarů

Jakea Paula čeká co nevidět souboj s legendou bojových sportů Mikem Tysonem, už teď ale uvažuje, co dál.💪V jeho hledáčku jsou slavní...